6 de març 2009

Presentem la campanya "Construïm l'any de les dones"


Tamara Folguerà, Secretària d’Igualtat: “En política, cal que les reivindicacions de les dones estiguen presents de forma transversal durant tot l’any i per això una bona forma de fer que l’esperit feminista vaja més enllà del 8 de Març és presentar la campanya en un format de calendari que començarà aquest mes”

La Secretaria d’Igualtat del BLOC JOVE ha presentat aquest matí la campanya Construïm l’Any de les Dones amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona. Aquesta campanya pretén promoure la permanència de les reivindicacions feministes al llarg de l’any i pretén empoderar les dones perquè tinguen presents les principals qüestions de gènere en el seus àmbits i dia a dia.

En aquest sentit, Tamara Folguerà, Secretària d’Igualtat del BLOC JOVE, ha afirmat que “les reclamacions de les dones per una societat més igualitària no s’han de limitar al 8 de Març únicament i és necessari que es parle durant la resta de mesos de l’any de temes com el lliure avortament, l’eradicació de la violència masclista, la igualtat de condicions laborals i la fi del llenguatge sexista”. La responsable d’Igualtat del BLOC JOVE ha afegit que la campanya també conté una crida a la participació política de les dones en la societat i en els moviments feministes i valencianistes, ja que segons Folguerà, “es tracta de dos lluites comunes de respecte i estima a la diferència”.

El BLOC JOVE repartirà material de campanya que consistirà en calendaris que començaran l’any en març amb imatges de diferents parts del cos de dones militants de l’organització amb l’objectiu de desmitificar el cos femení i acabar amb els tabús relacionat amb la sexualitat femenina.

Actes i convocatòries

Al caliu del Dia Internacional de la Dona, el BLOC JOVE ha organitzat el segon Sopar-Homenatge Feminista que se celebrarà el proper dissabte 7 de Març a la Societat Coral el Micalet i durant el qual la Secretaria d’Igualtat lliurarà els Premis Socarrats com a mostra de reconeixement cap a dones amb una forta implicació en els moviments socials i polítics del País Valencià. La joventut valencianista també se sumarà a les manifestacions convocades per a aquest diumenge a les tres capitals valencianes.

Com bé sabeu el dia 8 de març se celebra la Diada Internacional de les dones. El BLOC i el BLOC JOVE participarem de la manifestació unitària que, aquest any, ix del Parterre a les 12 del migdia.

Demana el calendari: igualtatblocjove@gmail.com

3 comentaris:

Rosella ha dit...

jo aniré al sopar i a la manifestació...

Nosaltres decidim , si parim o no parim.... avortament lliure i gratuït!

muask,
Rosella

Josep ha dit...

Què en penseu de la darrera del Camp, pagar 600€ a cada valenciana embarassada?

Anònim ha dit...

Les fotos són de parts del cos de gent del Bloc Jove? Encara m'hi afiliaré i tot.