3 de des. 2008

DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT FÍSICA


Avui 3 de Desembre és el Dia internacional de les persones amb discapacitat física.
Per això des de la secretaria d'igualtat del BLOC JOVE us manem el nostre major suport a aquestes persones que pateixen una discapacitat.


A més m'agradaria que pegàreu una ullada a l'informe que ha donat a conèixer la Organització Internacional del Treball (OIT)

Una de cada deu persones al món té algun tipus de discapacitat, el 80% d’aquestes persones viuen als països del sud. Es tracta de 600 milions de persones, de les quals 450 milions estan en edat de treballar. Menys de la meitat, però, segons l’OIT, trobarà feina. Lluís Canyelles, en representació de l’associació local DISCAP VICAMAR, que lluita pels drets de les persones amb discapacitat psíquica i física, creu que es tracta d’una xifra molt elevada i ha lamentat que només menys de la meitat dels discapacitats pugui trobar feina. Canyelles ha afegit que una de les necessitats més immediates de l’entitat és trobar un local propi per a desenvolupar les seves activitats.


Segons dades del 2003, només el 40% de la població activa amb discapacitat de la Unió Europea té feina, mentre que entre els que no són discapacitats la taxa d’ocupació se situa en el 64,2%. Les xifres de desocupació més elevades es troben, segons l’OIT, entre els discapacitats que tenen malalties mentals i viuen al Regne Unit, que arriben al 75%. I a Suïssa la malaltia mental és la primera causa de sol·licitud d’invalidesa i representa el 40% de les peticions.

Les dones amb alguna discapacitat encara tenen menys possibilitats de trobar feina que els homes en la seva mateixa situació, concretament, la meitat, segons l’informe elaborat per l’OIT. A més, una altra de les conclusions de l’estudi és que les persones discapacitades es veuen abocades a feines de nivell més baix i menys retribuïdes. Sovint estan segregades del mercat primari de treball i són víctimes de la subcontractació.


2 comentaris:

Josep ha dit...

Coneixeu l'Associació de Dones No Estàndards?
www.donesnoestandards.cat

Anònim ha dit...

Ostras con el logo de "donesnoestandards". Me ha encantado, Josep. Bueno, yo estoy aquí para opinar sobre las Asociaciones, en especial DISCAP-VICAMAR. Ésta proclama a cuatro vientos su compromiso con los discapacitados, pero poco hace, mucho habla, y poco más. Menos meriendas y excursiones de amigos, a las que acuden de todo menos minusválidos, y más estar por la labor de compremeterse de verdad con la tarea que dicen tener. Esto... ¿que pretenden hacer en el local? ¿más merienas y pica-pica? Por favor, sean serios.