22 de des. 2009

EN ESTOS DIES DE NADAL NO TRIES JOGUINES SEXISTES!

En estos dies de compres nadalenques convé reflexionar sobre la finalitat dels regals i seleccionar aquells que eduquen xiquets i xiquetes respectuosos amb la diferència, responsables per igual de les tasques domèstiques, que estimen la natura i la vida per damunt de tot.

Fa uns anys no hi havia tanta varietat però hui en dia existeixen multitud de propostes educatives, que a més del caràcter lúdic i fan que els més menuts i les més menudes mentre juguen incorporen una sèrie de valors imprescindibles per a construir un futur més just, sostenible i solidari.

I si tenim una miqueta de paciència, podem inclús trobar articles en valencià: llibres, jocs de taula, vídeos...

Compartir regals amb membres de la família ajudarà els xiquets i xiquetes a valorar allò que tenen i no quants regals són capaços d'acumular, rebutjar jocs on apareix violència gratuïta els ajudarà a créixer en el diàleg i la noviolència, seleccionar jocs cooperatius i no aquells que perpetuen estereotips de gènere els faran aprendre a compartir i a gaudir del treball en equip...

Només cal perdre una miqueta de temps i pensar abans de comprar. Si volem fer un regal a qui més estimem, el millor regal és aquell que l'ajuda a créixer com a persona!